Helpende in de zorg

“De voldoening van het werk als helpende zit hem in de kleine dingen. Een aai over je wang van een cliënt of het ontvangen van een schouderklopje: dat is waar je het voor doet.” - Karina

 

Laat je terugbellen

Tekst

Hoe ziet jouw dag eruit als helpende in de zorg

In de kleinschalige woonvormen en verpleegafdelingen van Savant wonen ouderen die hulp nodig hebben bij de dagelijkse bezigheden. Als helpende in de zorg ondersteun jij onze cliënten tijdens hun dagelijkse zorgmomenten en pas je zorg toe die de bewoner nodig heeft: ondersteuning bij het eten, maar ook samen koffie drinken en spelletjes doen. Binnen de afdeling werk je samen met jouw hele team. Samen bepalen jullie de beste invulling van de dag om tevreden cliënten te garanderen.

Tekst

Een Helpende in de zorg aan het woord

Benieuwd naar het werk als helpende bij Savant Zorg? Karina vertelt in de video over haar werk als helpende bij Savant Sonnehove.

Video
Tekst

Een baan die het verschil maakt

Ook Karina, werkzaam bij Savant Sonnehove in Someren, koos voor een baan als helpende in de zorg. Zij begon haar carrière in een verzorgingshuis in Beek en Bos als huishoudelijke hulp: “Nadat ik aan de gang ging als huishoudelijke hulp, merkte ik al snel dat ik meer wilde betekenen voor ouderen,” aldus Karina. Uiteindelijk kwam zij bij Savant terecht en kon zij zich verder ontwikkelen binnen de zorg.

Met de ondersteuning van Savant startte zij aan haar opleiding als helpende en behaalde het helpende plus diploma. Doordat Savant deze groei mogelijk maakt, vond Karina een baan in de zorg die het verschil maakt. “Het werken als helpende geeft ontzettend veel voldoening. Je betekent écht iets voor een ander. Een aai over je wang en een schouderklopje van mijn cliënten zijn de kleine dingen die het werk dan ook extra mooi maken.”

Linker kolom
1600 medewerkers en vrijwilligers

Ondersteuning van cliënten bij dagelijkse taken

Middelste kolom
zorgtechnologie

Inzetten van (technologische) hulpmiddelen

Rechter kolom
oortje

Teamoverleg met psycholoog

Linker kolom
Verpleegtechnische handelingen

Rapporteren via het ECD

Middelste kolom
savant_icon_ontwikkelen-okergeel.png

Inspraak in de dagbesteding

Rechter kolom
verpleegtechnische handelingen

MBO niveau 2

 

Tekst

Werken bij Savant betekent:

  • Een ondersteunende werkomgeving waar psychische gesteldheid belangrijk is: mogelijkheid tot raadplegen van een psycholoog voor het welzijn van onze cliënten.
  • Jij hoort er écht bij. Binnen onze teams heerst een gevoel van saamhorigheid en ben je niet zomaar een nummertje. Het welzijn en tevredenheid van de cliënten is waar jullie het als team voor doen.
  • Een salaris volgens CAO VVT FWG 25 met aanvullende voorwaarden waaronder een eindejaarsuitkering van 8,33%, reiskostenvergoeding en een goede pensioenregeling.
  • Een geweldig team met enthousiaste collega’s en vrijwilligers. Bij Savant sta je er nooit alleen voor en wordt er geen onderscheid gemaakt tussen de verschillende functies: iedereen is gelijk en heeft evenveel inspraak en ruimte voor eigen initiatief.
Media
Helpende 1
Tekst

Savant is betrokken

Bij jou, maar ook bij onze cliënten. Wij bouwen een waardevolle band op met onze cliënten, want hun geluk staat voorop. Om actief bij te dragen aan dit geluk, zijn wij continu bezig om  de zorg voor onze cliënten te verbeteren. Dit doen we onder andere door nieuwe zorgtechnologieën en innovatieve oplossingen te introduceren binnen Savant, maar ook door praktijksituaties met elkaar te bespreken in het team of met een psycholoog.

Binnen Savant is er daarnaast voldoende ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Wil jij nog een extra bijdrage leveren? Binnen Savant zijn er diverse werkgroepen waarbij jij kunt aansluiten en jouw kennis kunt delen om een verschil te maken voor onze bewoners.
 

Ben jij de helpende in de zorg die Savant komt versterken?

Heb jij interesse in een baan als helpende bij Savant? Neem dan eens contact met ons op! Je hebt bij ons altijd de mogelijkheid tot een oriënterend gesprek of om een dagje mee te lopen. Zo maak jij kennis met ons en voel jij gelijk aan of de functie bij jou past.

 

Bekijk vacatures Laat je terugbellen