Vrijwilligers

"Je maakt niet alleen contact met de bewoners, maar ook met de vrijwilligers onderling. We hebben een heel enthousiast team hier, en dat is heel fijn!"

Laura, vrijwilliger Savant van Lenthof

Tekst

Vrijwilligers zijn een belangrijk onderdeel van onze zorgverlening. We zijn er trots op dat we over een hele grote groep vrijwilligers beschikken die met onze cliënten verschillende activiteiten ondernemen.

 

We zijn daarom ook altijd op zoek naar mensen met een warm hart die vrijwilliger willen worden. Enkele voorbeelden: in Mierlo wordt elke week gewandeld; weer of geen weer. In Helmond worden weleens bonbons gemaakt. Er zijn ook vrijwilligers die gewoon een kopje koffie komen drinken, met een praatje erbij, heel gezellig. Of sjoelen, koersbal, een muziekmiddag, een dagje uit of pannenkoeken bakken met de cliënten van kleinschalig wonen; er zijn zo veel activiteiten die we aan de cliënten willen aanbieden. Vrijwilligerswerk geeft veel voldoening.

 

Om onze waardering te laten blijken, organiseren we elk jaar een feestavond speciaal voor onze vrijwilligers. Daarnaast verrassen we de vrijwilligers met een cadeautje op de jaarlijkse Savant-dag en is het vanzelfsprekend dat elke vrijwilliger een kerstgeschenk krijgt aangeboden. Ook worden er workshops georganiseerd, soms speciaal voor vrijwilligers en soms tegelijk met de medewerkers, zoals tijdens de Vitaliteitsweken.

Tekst

 

Tekst

 

 

 

" Ik voel me echt thuis bij Savant. Het is een grote organisatie maar het voelt klein. De werksfeer is heel informeel."

Media
Vrijwilliger