Werken en leren in de zorg

Droom jij van een baan in de zorg, maar heb jij niet de juiste opleiding of werkervaring? Of werk jij al bij Savant Zorg en ben je klaar voor een volgende carrièrestap? Dan bieden wij jou de kans om je kennis uit te breiden door middel van werken en leren in de zorg. Binnen Savant zijn er namelijk voldoende mogelijkheden om opleidingen te volgen waarmee jij verder groeit als zorgprofessional.

 

Laat je terugbellen

Tekst

Leren en werken in de zorg: welk opleidingstraject past bij mij?

 

Wat jouw situatie ook is, wij hebben een passende opleiding in de zorg voor jou. Bij ons volg jij een opleiding tot Verzorgende IG of Verpleegkundige. Hierin zijn er voor elk opleidingsniveau mogelijkheden, zowel intern als extern. Ben jij benieuwd naar de kansen die liggen binnen leren en werken in de zorg? Bekijk dan al onze opleidingen en kom werken en leren in de zorg!

 

Tekst

Verzorgende IG

Als jij interesse hebt in een baan als Verzorgende IG, dan hebben wij plaats voor jou binnen Savant Zorg. Wij bieden namelijk een 2,5-jarig BBL-traject aan als jij wilt leren en werken zonder diploma.

 

Reageer direct

Media
Werken in de zorg tijdens corona
Verpleegkundige
Linker kolom

Ben jij gediplomeerd Verzorgende IG en zoek jij verdieping in je vak? Dan is de opleiding tot Verpleegkundige op MBO 4 of HBO niveau iets voor jou. Afhankelijk van jouw niveau, combineer jij 2 jaar (MBO) of 2,5 jaar (HBO) leren en werken in de zorg. Na deze periode ben jij gediplomeerd verpleegkundige!

 

Reageer direct

Rechter kolom

Of wil jij een carrièreswitch maken naar de zorg en doorgroeien tot gediplomeerd verpleegkundige? Dan ben jij de leerling die wij zoeken voor onze BBL Verpleegkundige opleiding op MBO 4 niveau! In dit BBL-traject van 3 tot 3,5 jaar dat is opgezet door Zorgcampus de Peel combineer je werken en leren in de zorg. Na de opleiding ben je verzekerd van een baan.
 

Meer informatie

Tekst

Maatschappelijk stage

Ga jij binnenkort een maatschappelijke stage (MAS) lopen en heb jij interesse in de zorg? Bij Savant krijg jij dan de ruimte om kennis te maken met de zorg. Tijdens een maatschappelijke stage loop jij mee bij Savant en heb je een ondersteunende functie binnen onze woonzorgcentra. Zo leer jij het vak van ouderenzorg beter kennen, terwijl je ook nog je steentje bijdraagt én je stage uren behaald. 

 

Reageer direct

Media
maatschappelijk stage
Tekst

Veelgestelde vragen

Ontvang ik een salaris? Waar ga ik werken? Dit zijn vragen die jij wellicht hebt als jij bij ons een opleiding wil gaan volgen. Al deze veelgestelde vragen over werken en leren in de zorg hebben wij voor jou verzamelden beantwoord zodat je deze hier rustig terug leest. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het ons dan weten en neem contact op

 

Leerwerktrajecten
Linker kolom

Wat als ik herintreder ben ik de zorg?

Dan bekijken wij samen met jou de mogelijkheden en wanneer je het beste in kan stromen

 

Wat voor dienstverband krijg ik?

Tijdens jouw opleiding combineer je werken en naar school gaan. Buiten de lesuren om, werk je ook mee in de praktijk. Dit wordt in overleg met jou bepaald. Deze uren liggen tussen de 21 en 28 uur.

 

Welke leer-werktrajecten bieden jullie aan?

Binnen Savant heb je de mogelijkheid om opgeleid te worden tot Helpende, Verzorgende (IG) en Verpleegkundige. Deze trajecten zijn beschikbaar als je ervaring in de zorg hebt, maar ook als je nog geen ervaring in de zorg hebt. 

Rechter kolom

Kan ik mijn opleiding ook versneld afronden?

Dat is afhankelijk van jouw eigen inzet en prestaties. Hierover maak je afspraken met jouw SLB’er.

 

Op welke momenten is instromen mogelijk?

Voor elk traject zijn er meerdere momenten per jaar waarin je mag instromen. Dit hangt af van het door jou gekozen traject. Neem contact op met de opleiding voor precieze data. 

 

Wat is de verdeling tussen school en werken?

Voor elke opleiding ga je één dag per week naar school om de theorie onder de knie te krijgen. De rest van de tijd draai jij mee in de praktijk. Dit is tussen de 21 en 28 uur. Ook ga je aan de slag met het maken van huiswerk buiten deze uren om dus het is belangrijk om hier tijd voor vrij te maken.

 

Toelatingseisen en kosten
Linker kolom

Wat zijn de toelatingseisen voor werken en leren in de zorg?

Deze zijn verschillend per opleiding. De eisen vind je bij het door jou gekozen opleidingstraject.

 

Hoe oud moet ik zijn als ik een opleiding wil volgen?

Je moet minimaal 19 jaar oud zijn als je een opleiding wil volgen bij Savant Zorg.

 

Wordt mijn opleiding betaald door Savant Zorg?

Jouw opleiding wordt betaald door Savant.

Rechter kolom

Verdien ik tijdens mijn opleiding ook een salaris?

Tijdens jouw BBL-opleiding verdien jij een salaris. De hoogte hiervan hangt af van jouw leeftijd en het gekozen leertraject.

 

Welke kosten moet ik zelf maken?

Voor het volgen van de lessen heb je een goed werkende laptop nodig. De kosten voor de opleiding worden vergoed door Savant Zorg.

Werken bij Savant Zorg
Linker kolom

Waar ga ik werken? (in welke omgeving en afdelingen)

Je gaat aan de slag op alle locaties van Savant Zorg. Een overzicht van deze locaties vind je onderaan de pagina.

 

Kan ik werken en leren in de zorg zonder diploma?

Voor onze opleidingen voor Helpende en Verzorgende (IG) is het niet nodig om een diploma of ervaring in de zorg te hebben.

 

Heb ik eigen vervoer nodig?

Dit raden wij wel aan. Het is belangrijk dat je mobiel bent in het gehele werkgebied van Savant Zorg en dat je op tijd bij onze cliënten bent.

Rechter kolom

Heb ik baangarantie na mijn studie?

Voor elke opleiding die je bij ons volgt, geldt een baangarantie! 

 

Welke leer-werktrajecten bieden jullie aan?

Binnen Savant heb je de mogelijkheid om opgeleid te worden tot Verpleegkundige, Verzorgende (IG) en Helpende. Deze trajecten zijn beschikbaar als je ervaring in de zorg hebt, maar ook als je nog geen ervaring in de zorg hebt.