BBL Opleiding Verzorgende IG

Savant Zorg biedt jou de kans om, in samenwerking Zorgcampus de Peel, een diploma tot Verzorgende IG te behalen. Zo krijg jij een mooie (vervolg) carrière in de zorg. 

Zorgcampus de Peel is een samenwerkingsverband van de vier zorgorganisaties en twee onderwijsinstellingen in regio Helmond de Peel, namelijk: de ORO, de GGZ Oost Brabant, Savant zorg en de Zorgboog. Als onderwijsinstellingen zijn Fontys Hogeschool Eindhoven en het ROC ter AA aangesloten.

Vanuit dit samenwerkingsverband leiden Savant Zorg en de Zorgboog al jarenlang klassen Verzorgende IG op. Zo ook weer vanaf februari 2023. 

Tekst

Over het BBL traject Verzorgende IG

De zorg is in Nederland veranderd. Cliënten blijven langer thuis wonen en zelfredzaamheid wordt sterk gestimuleerd. Hierdoor is er behoefte aan medewerkers die zowel voor de zorg als welzijn zijn opgeleid. Savant Zorg en de Zorgboog werken samen om zoveel mogelijk mensen op te leiden. 

Wie zijn Savant Zorg en de Zorgboog? Wij zijn twee aparte op zichzelf staande zorgaanbieders in de regio Zuidoost-Brabant. Als erkend leerbedrijf leveren we een breed pakket aan diensten voor individuele gezondheidszorg, wonen en welzijn, zowel bij de mensen thuis als in woonzorgcentra. De focus ligt vooral op de ouderenzorg.

Tekst

 

 

Logo zorgcampus de peel 2022

 


Zorgcampus de Peel is een samenwerkingsverband van de vier zorgorganisaties en twee onderwijsinstellingen in regio Helmond de Peel, namelijk:
 

Zorgcampus de peel deelnemers 2022

 

Vanuit dit samenwerkingsverband leiden Savant Zorg en de Zorgboog al jarenlang klassen Verzorgende IG op, jaarlijks in februari en september.

Goed om te weten dat de andere drie zorginstellingen niet betrokken zijn bij deze opleiding. Het selectietraject wordt door de Zorgboog en Savant Zorg gezamenlijk uitgevoerd, uiteindelijk mag jij de keuze maken bij welke organisatie je tijdens de opleiding in dienst wil treden. Vervolgens krijg je binnen deze organisatie verschillende leerwerkplekken en zorgen we ervoor dat je breed wordt opgeleid binnen de verzorging, verpleging en thuiszorg.

Media
bbl opleiding verzorgende ig
Tekst

Wij betalen jouw opleiding

Als leerling Verzorgende IG worden de kosten van de opleiding en boeken voor je vergoed. Je ontvangt een leerlingensalaris of salaris voor zij-instromers volgens de cao VVT. 

Werk je op dit moment al bij Savant Zorg of de Zorgboog? Dan behoud je je salaris en lopen periodieken door. 

Je ontvangt van ons direct een leer/arbeidsovereenkomst voor 24 uur per week. Concreet werk je 21 uur in de zorg en ga je 8 uur per week naar school. Een dag per week. Drie uur van die lestijd krijg je dus betaald.

Tekst

Herken jij jezelf in de leerling Verzorgende IG?

Is deze opleiding iets voor jou? Dat weet je natuurlijk pas 100% zeker wanneer je deze opleiding volgt. Maar wanneer je je herkent in onderstaande tekst, dan zit je waarschijnlijk wel op je plek.

  • Je bent een enthousiaste en leergierige collega.

  • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en de ambitie om verder te groeien. Vanzelfsprekend werk je graag met en voor mensen en durf je kritisch te zijn naar jezelf, je leerproces, je collega’s, je medestudenten en andere betrokkenen.

  • Daarnaast ben je bewust van de gedrevenheid die nodig is om de opleiding, de combinatie tussen werken en leren en de invloed hiervan op je privéleven, succesvol af te ronden.

  • Je bent flexibel en bereid om wisselende diensten (avonden, weekenden en feestdagen) te werken.

  • Je denkt altijd in mogelijkheden en laat mensen zelf keuzes maken.

Je bent nooit te oud om te leren is ons motto. Om te kunnen starten met deze BBL-opleiding, ben je in elk geval boven de 18 jaar, woon je in het werkgebied van de Zorgboog en Savant Zorg en ben je in het bezit van een rijbewijs en gemotoriseerd vervoer. 

Dit laatste is nodig om je in de wijk van cliënt naar cliënt te kunnen verplaatsen. Daarnaast beschik je over een VMBO-diploma (kader of gemengd/theoretisch) of een VMBO-opleiding met twee vakken op C-niveau, waaronder Nederlands.

Linker kolom
verpleegtechnische handelingen

Niveau

MBO niveau 3

 

Middelste kolom
oortje

Duur opleiding

2,5 jaar

Rechter kolom
Computer

Studiewijze

20% theorie en 80% praktijk

Tekst

Baangarantie als verzorgende IG

  • Na diplomeren ontvang je zowel het diploma Verzorgende IG, waardoor je breed inzetbaar bent in de zorg en kunt direct aan de slag als Verzorgende IG. 
  • Je krijgt direct een vast contract tijdens de opleiding en hebt een garantie op een baan bij de Zorgboog of Savant, met een leer/arbeidsovereenkomst voor 24 uur per week
  • Concreet werk je 21 uur in de zorg en ga je 8 uur per week naar school. Een dag per week. Drie uur van die lestijd krijg je dus betaald. En dan heb je nog huiswerk. Soms zelfs gebroken diensten. Dan werkt je zowel in de ochtend als in de avond.
Media
bbl opleiding verzorgende ig
Tekst

Interesse in de BBL opleiding tot Verzorgende IG?

Binnen Savant starten jaarlijks ongeveer zestig (nieuwe) medewerkers met een werk-leertraject in de zorg (BBL). Hebben we jouw interesse gewekt? Bekijk nu de openstaande vacature hier:

 

Bekijk vacature